Akkoord rond kleigroeve in Rollegem

Redactie KW

Er zal geen beroep aangetekend worden tegen de milieuvergunning die Wienerberger heeft gekregen voor de ontginning van een kleigroeve in Rollegem.

Stad Kortrijk, het actiecomité Klijtberg en Wienerberger zijn tot een compromis gekomen. De eerste twee jaar zal Wienerberger de nieuwe groeve niet ontginnen. Het bedrijf laat intussen een alternatief milieueffectenrapport opstellen. Alle milieuaspecten zullen onderzocht worden om de hinder voor de omgeving zoveel als mogelijk te beperken. Het bedrijf denkt onder meer aan de aanleg van een transportband van de groeve naar de E403. Dat zou de verkeershinder in de buurt fors kunnen beperken. Actiecomité en stad zijn blij met dit engagement van het bedrijf.

In augustus had de deputatie de milieuaanvraag voor de ontginning en opvullen van een kleigroeve in Rollegem goedgekeurd. Bakstenen- en dakpannenproducent Wienerberger wil er al geruime tijd klei ontginnen, maar dat zorgde voor veel buurtprotest onder meer omwille van de mobiliteit en lawaai. Ook de stad Kortrijk gaf het dossier een negatief advies en weigerde een bouwvergunning af te leveren. De provincie leverde toch een milieuvergunning af, zij het onder strenge voorwaarden.

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier