Akkoord over verbinding Ieper-Veurne

Redactie KW

Er is een akkoord bereikt over de verbinding tussen Ieper en Veurne. De burgemeesters van Ieper, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem en Veurne hebben overlegd met Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits. De twee ringwegen, rond Woesten en Hoogstade, blijven behouden. En er komen drie rijstroken en twee ventwegen tussen Ieper en Veurne.

De weg tussen Ieper en Veurne, de N 8, staat al jaren ter discussie. De N8 loopt door verschillende dorpen, en moet een stuk veiliger, daar lijkt iedereen het over eens. Maar over hoe dat moet gebeuren was minder overeenstemming. Daarom heeft minister Crevits nog eens met de vijf betrokken burgemeesters overlegd.

Conclusie is dat het eerdere voorstel om een ringweg aan te leggen van Ieper tot voorbij Woesten en rond Hoogstade behouden blijft. Er komen bijna overal drie rijstroken met twee ventwegen langs. De weg zal 26 meter breed zijn, minder breed dan aanvankelijk was gezegd.

“Wij kunnen niet echt vrolijk worden van het resultaat van dit gesprek,” zegt Frank De Poortere van ‘Geen Streep door de Westhoek’. “Misschien is er wel een klein lichtpuntje, en dat is dat de weg binnen de bestaande rooilijn zal blijven. Maar het drama is wel dat de nieuwe expressweg van 10 kilometer behouden blijft.”

Alleen in Oostvleteren komen er maar twee rijstroken. Het actiecomité vreest daar voor een flessenhals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier