Akkoord over herstructurering tuftafdelingen Beaulieu

Redactie KW

Bij textielgigant Beaulieu in Wielsbeke hebben vakbonden en directie woensdag een akkoord bereikt over de herstructurering bij de tuftafdelingen van BIG Floorcoverings en Ideal Floorcoverings. Zes arbeiders worden naakt ontslagen en krijgen een ontslagpremie van 500 euro per jaar anciënniteit.

Wie vrijwillig het bedrijf heeft verlaten, krijgt een premie van
1.000 euro. De arbeiders die intern of extern van ploeg, werkpost,
site of bedrijf muteren binnen de groep ontvangen een éénmalige
mutatiepremie van 1.000 euro. Lukt een mutatie na een periode van evaluatie niet, dan zal de werknemer alsnog ontslagen worden en op de ontslagpremie kunnen rekenen.

Evenwichtig

“Een evenwichtig akkoord”, vindt Eddy Decraemer van de christelijke vakbond ACV. “We hebben geprobeerd zoveel mogelijk jobs te behouden en zijn daar vrij goed in geslaagd.”

Ontslagpremie

In oktober had de directie van Beaulieu International Group
aangekondigd de tuftafdelingen van BIG Floorcoverings en Ideal
Floorcoverings te willen samenvoegen. Aanvankelijk was er geen oplossing voor 25 arbeiders maar na onderhandelingen konden het aantal naakte ontslagen tot 6 teruggebracht worden. Zij zullen dezelfde ontslagpremie krijgen als diegenen die in 2008 bij een eerdere grote herstructurering bij de tuftafdeling moesten vertrekken. De meeste van de 58 betrokken werknemers kunnen intern of extern muteren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier