Aisha Moskee in Oostende na één jaar werking drukbezocht

Redactie KW

Een jaar geleden werd in Oostende een grote nieuwe moskee geopend. De Aisha moskee kwam midden in de woonwijk Westerkwartier. De dag van de opening was er een protestactie van het Vlaams Belang, maar sindsdien is er van klachten of problemen met de moskee niets meer gehoord. Volgens de initiatiefnemers is het opstartjaar een succes en ook vandaag met het vrijdaggebed kwam heel wat volk opdagen.

Hamdy Mohammed Hafez, die destijds het initiatief nam om een moskee te openen in Oostende, is heel tevreden over het eerste werkjaar. Er zijn nagenoeg geen problemen geweest en blijkbaar was er nood aan een grote moskee in Oostende. Afhankelijk van de vakantie en of ook kinderen meekunnen komt hier op vrijdag heel wat volk samen om te bidden. Al van bij de aanvang hebben ze in de Aisha moskee in het Westerkwartier van Oostende gezegd dat ze een moskee zijn voor de hele moslimgemeenschap van de hele kust.

Busongeval Zwitserland

Ook de moslimgemeenschap in Oostende stond vanmorgen expliciet stil bij het immense verdriet door het busongeval. Er werd gebeden voor de kinderen.

Aisha Moskee in Oostende na één jaar werking drukbezocht

Bekijk hier de reportage

(SK/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier