Agro Expo in Roeselare wil landbouwsector positief in beeld brengen

Agro Expo tijdens het laatste weekend van januari in de Roeselaarse Expo Hallen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De tweejaarlijkse landbouwbeurs Agro Expo in Roeselare is met 15.000 vierkante meter dit jaar nog groter dan anders. Daarbij worden alle sectoren uitgebreid in de aandacht gebracht.

In totaal vinden 165 exposanten van zaterdag 25 tot en met maandag 27 januari hun weg naar de Expo Hallen in Roeselare. “Dat is een recordopkomst”, vertelt voorzitter André Debruyne. “Het is een teken dat het zo slecht nog niet gaat in onze sector. Als ik in onze regio alleen al rond kijk, dan zie ik heel wat investeringen bij landbouwers. Het is niet altijd makkelijk, maar als we het vergelijken met twee jaar geleden, dan gaat het zeker niet slechter met de landbouw.”

Agro Expo is de belangrijkste tuinbouwbeurs van het land. “Dit jaar zetten we onder het motto ‘Kool is Cool’ de koolgewassen in de picture”, klinkt het. “Daarnaast hebben we ruime aandacht voor de veehouderij met de koeparade op zondag als hoogtepunt, die wordt live uitgezonden op Plattelands tv! Verder is er een elite fokberenveiling op maandag.”

Meer info: www.agro-expo.be.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier