Agressieve oehoe valt Sijselenaars in dorpskern aan

Redactie KW

Wie ‘s avonds in de dorpskern van Sijsele rondloopt, is maar beter op zijn hoede. Niet voor overvallers, maar wel voor een andere belager : een 70 cm grote oehoe.

Heel Sijsele is tegenwoordig in de ban van de allicht ontsnapte of vrijgelaten roofvogel, die de voorbije dagen al enkele inwoners aanviel. Een van hen is gewezen KLJ-voorzitter Justin Reubens. “Vorige week vrijdag stapte ik omstreeks 18.30 uur naar mijn wagen, die naast café Oud Gemeentehuis stond. Plots dook daar een beest, van zeker 60 à 70 cm op, en hij greep me bij de nek. Ik heb er toch een krabbel van een goeie 18 cm aan overgehouden. Ik had nochtans mijn kap over het hoofd.”

Natuurwetenschappers vermoeden dat het om een illegaal gekweekt en ontsnapt dier gaat, want dergelijke uilen komen in onze streek – en zeker in een dorpskern – maar uiterst zelden voor.

Politie zoekt mee

Het Beernems vogelopvangcentrum heeft intussen een valkenier aangesteld om de vogel te proberen vangen. Om zijn opdracht te vergemakkelijken, roept hij de Sijselenaars op om mee een oogje in het zeil te houden en om onmiddellijk de exacte locatie van de roofvogel per sms te melden op 0477 24 93 59.

Ook de politie Damme-Knokke-Heist houdt zich sinds vrijdagmorgen bezig met het lokaliseren van de oehoe. Aan wie de vogel opmerkt, wordt gevraagd om meteen te bellen naar 050 619 619.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier