Agnes Bruyninckx steunt vraag Brugs parket voor opheffing onschendbaarheid

Redactie KW

Het parket van Brugge vraagt aan het Vlaams parlement de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Agnes Bruyninckx-Vandenhoudt in het kader van een schandaal met bedorven Duits pitavlees. Dat meldt de website Knack.be woensdag.

Agnes Bruyninckx-Vandenhoudt is zaakvoerder en mede-eigenaar van de firma Madigro uit Brugge. Dat bedrijf kwam in september 2007 in het nieuws als spil in een fraudezaak rond 150 ton rot vlees uit Duitsland. Een groot deel van het bedorven vlees, dat verwerkt werd tot pita döner, werd volgens het Duitse weekblad Stern doorverkocht aan Madigro. Dat bedrijf verkocht het op zijn beurt opnieuw door aan een Duitse firma, die het leverde aan talloze pitazaken in Berlijn.

Het Federaal Voedselagentschap bevestigde dat er onderzoek liep tegen Madigro, aldus nog Knack.be. Nu wil het parket van Brugge de onschendbaarheid van Bruyninckx laten opheffen in het kader van een gerechtelijk onderzoek. Agnes Bruyninckx, die sinds 2004 in het Vlaams parlement zetelt, verklaarde in een eerste reactie dat ze de vraag van het parket van Brugge steunt.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier