Agentschap wegen en verkeer West-Vlaanderen begonnen met herstel wegdek N36 en R8

Redactie KW

Maandagmorgen zijn zowel op de N36 in Deerlijk als op het kruispunt van de R8 met de N43 in Harelbeke de herstellingswerken begonnen aan het zwaar beschadigde wegdek.

“De uitzonderlijke temperaturen waarmee ons land de afgelopen dagen af te rekenen krijgt zorgen ervoor dat de betonplaten die net onder het asfalt zitten flink gaan uitzetten”, legt Eveline Vandecaetsbeek van het agentschap wegen en verkeer West-Vlaanderen uit. “Er wordt bij de aanleg van wegen steeds een speling voorzien zodat dit veilig kan gebeuren, bij extreme temperaturen is het uitzetten van deze platen echter zo groot dat de betonplaten tegen elkaar gaan stoten waardoor een opwaartse beweging tot stand wordt gebracht.”

Tegen volgende week zouden de problemen op het kruispunt van de R8 met de N43 in Harelbeke tot het verleden moeten behoren. Het bouwverlof kan echter nog roet in het eten komen gooien voor het herstellen van de N36 in Deerlijk aangezien er maandag geen enkele asfaltcentrale kon worden gevonden die asfalt kon leveren. “Aangezien de opgelopen schade aan het wegdek danig groot is en er maandag geen enkele asfaltcentrale kon worden gevonden, zal er dinsdag een tweede poging worden ondernomen om als nog een asfaltcentrale te vinden die de werkzaamheden kan uitvoeren. Als dat niet lukt in de onmiddellijke omgeving gaan we kijken in Brussel of Walonië. Mocht ook deze poging onbeantwoord blijven zien we ons genoodzaakt om het beschadigde wegdek af te schermen voor het verkeer en af te wachten tot het bouwverlof is afgelopen.”

Volgens het agentschap wegen en verkeer West-Vlaanderen zijn de N36 in Deerlijk en de R8 in Harelbeke de enige twee plaatsen in West-Vlaanderen waar er zich momenteel problemen voordoen door de warme temperaturen.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier