Agenten redden vrouw uit waterput in Oostduinkerke

Redactie KW

Twee jonge agenten van de politie van de zone Westkust hebben dinsdag 17 januari in Oostduinkerke een 68-jarige vrouw uit een ijskoude regenput gered. “Het was kantje boord. Dit vergeten we nooit, maar het is onze job”, zeggen ze bescheiden.

Dinsdagavond 17 januari werden er hulpkreten gehoord bij een woning in de Golflaan in Oostduinkerke. Aaron Rousseeuw en Ludo Breynart, inspecteurs bij de politie Westkust snelden ter plaatse en vonden er een waterput. “Daarin hing een vrouw tot aan haar hoofd in het water. Ze klampte zich krampachtig vast aan een afvoerbuis en riep om hulp”, vertellen de inspecteurs. “We hebben direct de brandweer en een ambulance opgebeld maar toen we zagen hoe zeer die vrouw rilde, hebben we niet meer gewacht. Het was duidelijk dat ze onderkoeld zou raken. Als ze haar greep gelost zou hebben en verder in de put gegleden zou zijn, kon het fataal aflopen. Een ladder vonden we nergens.”

“Aaron liet zich met het hoofd naar voren tot halfweg in de put zakken, terwijl ik hem bij de benen vast hield”, vertelt Ludo. “Hij kon de vrouw grijpen en haar omhoog trekken. Ik heb zelf ook een arm van de vrouw vast gepakt en samen hebben we haar uit de put gesleurd. Het was kantje boord. Ze begon net voordien uit onze handen te glippen..” Het slachtoffer – een vrouw van 68 jaar – werd naar het ziekenhuis gevoerd.

(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier