Agenten redden leven van vrouw die onwel wordt

Redactie KW

Twee politie-inspecteurs hebben vanmorgen het leven gered van een jonge vrouw. Tijdens hun patrouille merkten ze een vrouw op die langs de kant zat. Ze zei dat ze zich niet goed voelde en hartkloppingen had. De politiemannen vroegen meteen om medische bijstand. Ondertussen verloor het meisje het bewustzijn, maar de politiemannen konden haar reanimeren.

Frederic Hertsens en Mathias Pintelon zijn op een gewone maandagmorgen op patrouille. Langs de kant van de drukke Brugsesteenweg in Blankenberge op de grens met Zuienkerke merken ze een jonge vrouw op. Ze zit op de duiker van een gracht. Naast haar fiets ligt haar fiets. De twee snellen onmiddellijk ter hulp. De vrouw zegt dat ze hartkloppingen heeft. De inspecteurs roepen medische hulp op.

“Tijdens het wachten op de ambulance is het meisje haar bewustzijn verloren,” getuigt agent Frederi Hertsens. “Zij had geen hartslag meer. Mijn collega en ik begonnen met reanimatie. Nog voor de ambulance er was is ze terug bij bewustzijn gekomen.”

De jongedame werd overgebracht naar het Koningin Fabiolaziekenhuis in Blankenberge. Haar leven heeft ze wellicht te danken aan het kordate ingrijpen van de twee mannen;

“Het is zo dat wij op regelmatige basis voortgezette opleiding krijgen in EHBO,” weet agent Mathias Pintelon. “Daar zien wij wel wat te oden. Natuurlijk is het situatie van elke dag, maar we hadden geluk kalm te kunnen blijven.”

“Ik denk dat iedereen zo zou gereageerd hebben,” zegt Frederic. “we zullen er verschillende dagen aan terugdenken en inderdaad met een goed gevoel gaan slapen en opstaan.”

Met de jongedame gaat het ondertussen beter. De twee inspecteurs zullen haar morgen eens bezoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier