Agenten met drugshonden vallen VTI binnen

Redactie KW

Woensdag 21 januari vond een grootscheepse drugscontrole plaats in het VTI van Izegem. Die controle kwam er op vraag van de school zelf. Er werden drugs gevonden, maar de commissaris Rudy Cracco kon nog geen verklaringen doen over de omvang.

Het VTI zelf wou geen commentaar kwijt, maar volgens RIHO-commissaris Rudy Cracco kwam de actie er op de vraag van de school zelf. „In samenwerking met de lokale en federale politie hebben we deze actie uitgewerkt. Een razzia zou ik het niet noemen, maar er kwamen inderdaad heel wat manschappen bij kijken. Dat is ook logisch, want het VTI is een school met een grote oppervlakte en als je die efficiënt wil doorzoeken, dan heb je wel wat mankracht nodig.”

Iedere klas kreeg dus enkele agenten en drugshonden over de vloer. Naar verluidt werden er enkele scholieren betrapt op het bezit van drugs. „Ik moet wachten op resultaten van de recherche om daar precieze verklaring over te doen,” aldus Rudy Cracco.

De actie zelf verliep vlot. „Zoiets moet je snel kunnen afhandelen. Ten eerste naar efficiëntie, maar ook omdat we de lessen niet te veel wilden onderbreken natuurlijk.” (WVS)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier