AGC schrapt ruim honderd banen

Redactie KW

Glasproducent AGC Glass Europe gaat 101 voltijdse banen schrappen in Zeebrugge, een derde van het personeelsbestand daar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het gaat om 72 banen bij AGC Glass Europe in Zeebrugge en 29 bij het nabijgelegen AGC Seapane.

AGC Glass Europe kondigde donderdag op een buitengewone
ondernemingsraad een plan aan om de activiteiten te herschikken. Het bedrijf spreekt van een “gebrek concurrentiekracht van zijn vestiging in Zeebrugge”, waar spiegels en gelakt glas worden geproduceerd (bij AGC Glass Europe) en isolerende beglazing (AGC Seapane).

Overcapaciteit

Volgens AGC kampt de markt met overcapaciteit en neemt de
productiviteit in beide activiteiten af door “hogere productiekosten en het gebrek aan industriële flexibiliteit”. Maatregelen, zoals ongeveer 2,6 miljoen euro investeringen sinds 2008, konden de dalende concurrentiekracht niet opvangen, stelt AGC in een persbericht.

101 banen

Het herstructureringsplan bevat de vermindering van de
productiecapaciteit en de uitbouw van een flexibelere industriële organisatie. Voor de spiegels worden de offline versnijding en de verpakking afgeschaft. Het sociale luik houdt in dat 101 voltijdse banen zouden verdwijnen: 72 bij de fabriek van AGC Glass Europe in Zeebrugge en 29 bij de nabijgelegen fabriek in AGC Seapane. In totaal zijn er 297 werknemers in dienst op de site in Zeebrugge.
De modaliteiten van de personeelsvermindering zullen samen met de sociale partners besproken worden, klinkt het. Er is sprake van onder meer brugpensioen en een tewerkstellingscel. (Belga)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier