“Afwerking R8 is noodzaak”

Redactie KW

Geen verkeersellende blijft Kortrijk bespaard. Na de afsluiting van de Oudenaardsesteenweg werd het verkeer via de R8 naar de E17 en zo naar het Ei omgelegd. Voor enkele dagen slechts, want dan… begonnen werken op die strook van de E17.

Het verkeer moet nu links de R8 afrijden, een stukje Oudenaardsesteenweg nemen en pakweg 50m verder weer rechtsop naar de E17 draaien. Daar wacht een gevaarlijk korte inrijstrook, met risicovolle situaties tot gevolg. Velen stellen zich de vraag hoe het mogelijk is dat nu ook op dat moment werken aan de E17 uitgevoerd worden.

Schepen Guy Leleu: “Er was geen overleg mogelijk over die werken. Het was gewoon de wet van Murphy die toesloeg: door een breuk in leidingen ontstonden lekken. En die moesten meteen hersteld worden om wegspoelen van de ondergrond en verzakkingen van het wegdek tegen te gaan. Wij hadden dus geen andere keuze dan nog een afrit af te sluiten.”

„Tien dagen geleden wezen wij minister Crevits weer op de noodzaak om de R8 eindelijk helemaal af te werken. Met die situatie op de E17 wordt weer pijnlijk duidelijk hoe nodig een complete R8 is,” aldus de burgemeester Stefaan De Clerck. (Luc Demiddele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier