Afwerking evenementenhal Furnevent in Veurne gaat laatste fase in

Redactie KW

Het eerste weekend van oktober staat in Veurne in het teken van Furnevent. Dan vindt de officiële opening plaats van de nieuwe evenementenhal.

Het stadsbestuur kocht zes jaar geleden een leegstaand fabriekspand op het Veurnse industrieterrein. De oude meubelfabriek zit nu netjes weggestopt achter een nieuwe gevel. Een evenementenhal op een industrieterrein is een wel overwogen keuze. De kans op klachten voor geluidsoverlast of burenhinder is beperkt en de locatie beschikt over ruime parkeermogelijkheden. Het stadsbestuur investeerde zo’n 6 miljoen in het nieuwe onderkomen voor de brandweer en de evenementenhal.

Niet alleen fuiven

De afwerking van de hal is in de laatste fase. Schepen van Cultuur Nathalie Delva: “Uiteraard zal iedereen denken aan grote fuiven maar het is ook de bedoeling om beurzen te organiseren. Het is ook te huur voor privéfeesten. Uiteraard komt ook de cultuur aan bod. Er is een groot podium voor grote voorstellingen.”

Op de eerste zaterdag van oktober is iedere Veurnenaar welkom voor een bezoekje aan de nieuwe brandweerkazerne en Furnevent.

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier