Aftellen naar spektakelshow Fuerza Bruta

Redactie KW

In Knokke-Heist is het aftellen begonnen naar de eerste voorstelling van Fuerza Bruta, de Argentijnse spektakelshow die al jaren volle zalen lokt in New York. Een tachtigtal medewerkers is in de weer om het tentencomplex naast het station van Knokke-Heist op te slaan. Tegen vrijdag moet alles klaar zijn want dan vindt de Europese première plaats.

Het plaatsen van de showtent is specialistenwerk want het gaat om een technisch hoogstandje. Boven de hoofden van het publiek komt er onder meer zo’n 500 liter water te hangen. Je mag je straks als toeschouwer van Fuerza Bruta aan heel wat verwachten.

Manager van Fuerza Bruta Liz Hood: “We hebben geen zitplaatsen maar er kan wel iets geregeld worden. Wij bewegen met het publiek. We laten iedereen deelnemen aan de show. De artiesten en technici staan in dezelfde ruimte van het publiek om samen te dansen en te feesten.”

Fuerza Bruta naar Knokke-Heist halen was niet zo vanzelfsprekend. Producent Veerle Hoppenbrouwers deed er zowat een jaar over om de mensen in New York over de streep te trekken. Fuerza Bruta blijft tot 28 augustus in Knokke-Heist. In september doet de show ook Brussel en een aantal andere Europese hoofdsteden aan.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier