Afsluiting rond vakantiedomein De Kosmos moet vandalen tegenhouden

In Westouter is een afsluiting geplaatst rond het failliete vakantiedomein De Kosmos.
Redactie KW

In Westouter is een afsluiting geplaatst rond het failliete vakantiedomein De Kosmos. De curatoren hebben dat laten doen zodat er niemand meer op de site kan. Het vakantiepark staat te koop maar vandalen hebben er heel wat schade aangericht. Mensen uit de buurt protesteren tegen de verloedering en vroegen maatregelen.

De Kosmos op de Rode Berg staat achter dranghekken. Een domein van 7 hectare hermetisch afsluiten is niet gemakkelijk maar de curatoren willen op die manier vandalen afschrikken. De Kosmos ging bijna drie jaar geleden failliet en is verloederd. Vandalen konden in en uit lopen en dat zorgde voor overlast. Mensen uit de buurt protesteren met een ludieke affiche aan de ingang. Ook de gemeente is blij dat er hekken staan.

De Kosmos had bijna een nieuwe eigenaar maar de Nederlander bleek een oplichter te zijn, zodat de verkoop niet doorgaat. Er is interesse van nieuwe kandidaat-kopers in het park, en de curatoren starten opnieuw met een procedure voor een openbare verkoop, als er geen interessant bod komt. Naast de afsluiting blijft ook de politie een oogje in het zeil houden door nu en dan te patrouilleren in de buurt van De Kosmos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier