Afscheidsfeest voor West-Vlaamse gouverneur Paul Breyne

© BELGA
Redactie KW

In de hallen van Roeselare werd zaterdag een afscheidsfeest gehouden voor Paul Breyne, de provinciegouverneur van West-Vlaanderen. In totaal werden er meer dan 3000 gasten verwacht. “Ik ben steeds een overtuigd provincialist gebleven”, aldus Paul Breyne bij zijn afscheid.

De uit Ieper afkomstige Paul Breyne werd op 1 juni 1997 gouverneur van West-Vlaanderen en zal op 1 februari 2012 worden opgevolgd door Carl Decaluwé.

In zijn afscheidsspeech zei de gouverneur dat hij altijd een overtuigd provincialist is gebleven. Volgens Breyne lijkt het evident dat er steeds een niveau nodig zal blijven voor de taken die de gemeentelijke mogelijkheden overschrijden en wegens hun bovenlokale specificaties beter niet in Brussel worden behartigd.

Paul Breyne noemt de rol van gouverneur een instrument van vertrouwen en correcte samenwerking van verschillende bestuursniveaus binnen de provincie. De man herhaalde ook nog eens dat hij zijn afscheid te vroeg moet vieren.

“Voor mij was mijn job mijn leven. Maar nu moet ik, te voortijdig vind ik, wel een bladzijde omslaan. Het is zoals Aznavour ooit zong: ‘La pensioen c’est la mort’. Ik blijf echter openstaan voor nieuwe uitdagingen.”

Zaterdag werd ook een liber amicorum (vriendenboek) van de gouverneur voorgesteld. In het boek met de titel “Paul Breyne tussen de mensen” zijn ruim zestig getuigenissen opgenomen van onder meer politici, medewerkers, bedrijfsleiders en vrienden.

(Belga)

Meer vanavond in de Nieuwsflash op Focus-WTV, vanaf 18u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier