Afscheidnemende schepen roept nieuwe bestuurders in Moorslede op om zorgzaam om te springen met de financiën

Redactie KW

De laatste gemeenteraad let de huidige bestuursploeg in Moorslede werd donderdagavond afgewerkt in minder dan een half uur.

Voorzitter van de gemeenteraad Guido Ghekiere (Groep a) wenste de nieuwe burgemeester Ward Vergote (Visie) proficiat met zijn benoeming. De voorzitter zette ook enkele afscheidnemende politici speciaal in de verf. De gemeenteraad keurde de aanpassing van de personeelsformatie goed. Over de gemeentelijke organisatie vond een doorlichting door een studiebureau plaats. Er wordt voortaan gewerkt met een piramide, met bovenaan de gemeentesecretaris. Nieuw worden onder hem vier afdelingen met elk een diensthoofd. Op die manier wil het nieuw gemeentebestuur van Visie en PRO de taak van de gemeentesecretaris ook wat ontlasten.

Opmerkelijk was de oproep van de uittredende meerderheid Groep a. Schepen Sigrid Verhaeghe deed een constructieve oproep tot de nieuwe bestuurders om zorgzaam om te springen met de gemeentelijke financiën. (EDB)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 28 december 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier