Afscheid van ereburgemeester en ‘mensenzot’ Daniël Denys

Redactie KW

Vlaggen die halfstok hangen, honderden burgers die het rouwregister tekenen… De dood van ereburgemeester Daniël Denys (69) treft Roeselare diep in het hart. Ook De Weekbode brengt een uitgebreide hommage aan de man, die velen begeesterde, met een uitneembare bijlage van 8 pagina’s.

Daniël Denys overleed zaterdag 6 september. Hij was burgemeester van Roeselare van 1981 tot 2005. Daniël Denys niet zomaar 24 jaar burgemeester, maar bovenal een ‘burgervader’. Hij boetseerde het moderne Roeselare zoals het er nu uitziet : van provincie- tot centrumstad.

Midden de mensen

Schiervelde, De Spil, het nieuwe verkeerscirculatieplan,… De verwezenlijkingen zijn talrijk. Politicus, ja. Maar vooral een man die ‘zot’ was van de mensen. Ook altijd even optimistisch, zelfs toen het lichamelijk minder ging en er geen weg terug meer was. Daniël zal worden herinnerd als de eerste burgemeester van de stad die heel dicht bij de bevolking stond en de deuren van het stadhuis opengooide. Midden tussen de mensen. Met respect. Zoals hij zelf altijd leefde. Het afscheid van de geliefde burgervader komt dan ook te vroeg. Veel te vroeg. Vaarwel, Daniël ! (LVA)

Ereburgemeester Daniël Denys wordt op zaterdag 13 september begraven.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier