Afschaffing huisvuiltaks vermoedelijk in 2011

Redactie KW

Er komt in 2010 geen nieuwe lastenverlaging. Dat is gebleken op het ‘conclaaf’ van het college van burgemeester en schepenen, dat het budget 2010 en de meerjarenplanning voorbereidt. De huisvuiltaks wordt vermoedelijk in 2011 afgeschaft.

De cijfers voor het budget 2010 zijn sluitend. Uit de meerjarenplanning, aan de hand van het model Deloptigem, zou blijken dat dit vanaf 2011 niet meer het geval is. Die vooruitzichten zijn niet zo onheilspellend, maar vragen wel de nodige aandacht en budgettaire voorzichtigheid. Een verdere, goede beheersing van de kosten is een belangrijke boodschap.

Het staat nu al vast dat er volgend jaar geen budgettaire ruimte is voor een nieuwe en bijkomende lastenverlaging, wat de protesterende middengroepen, zoals het ACV, en de verenigde oppositie wel verlangen.

Vermoedelijk wordt in 2011 wel de huisvuiltaks afgeschaft. Een belofte waar het stadsbestuur zich wenst aan te houden. Het tijdstip daarvan hangt af en samen met de invoering door de huisvuilintercommunale Mirom van het zogenaamde diftarsysteem (de gebruiker betaalt) op de recyclageparken.(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier