Afrit Beernem op E40 gaat vanaf 2 september twee maanden dicht

Redactie KW

Vanaf maandag 2 september starten werken aan de op- en afrit van de E40 in Beernem in de richting van de kust. De werken zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen.

De uitvoegstrook van de afrit wordt verlengd en verbreed en in de scherpe bocht in de afrit wordt de dwarshelling van de rijweg aangepast om de baanvastheid te verbeteren. De beplanting in de binnenbocht wordt deels weggenomen om de zichtbaarheid op de afrit te verhogen en er komt een aarden wal tussen de op- en afrit ter bescherming van de afrit richting Oostende. Er wordt een voorsorteerstrook aangelegd aan het T-kruispunt waar de afrit aansluit op de N370 Wingenesteenweg. Het kruispunt krijgt daar trouwens ook verkeerseilanden. Naast deze ingrepen wordt het volledige wegdek van de op- en afrit vernieuwd.

Verkeer wordt omgeleid

Om de typische drukte op de eerste schooldag te vermijden, starten de werken op maandag 2 september pas na de ochtendspits. Ze zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Het verkeer richting kust moet al die tijd doorrijden naar de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge om daar een keerbeweging te maken en vervolgens in de richting van Brussel de afrit Beernem te nemen.

Eind september – afhankelijk van het weer – gaat ook de oprit voor vijf werkdagen dicht.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier