Afghaans gezin uit Kortrijk dreigt uit het land te worden gezet

Redactie KW

In Kortrijk dreigt een Afghaans gezin, dat er al drie jaar woont en erg goed is ingeburgerd, uit het land te worden gezet.

De familie Faiz telt vijf kinderen en vraagt politiek asiel maar daar gaat de dienst vreemdelingenzaken niet op in. Er is zelfs een bevel om het land te verlaten. Vier kinderen van het gezin lopen school in ‘t Fort in Kortrijk. Ook daar is de verontwaardiging groot.

De Afghaan Faiz is 36 en kwam drie jaar geleden met hulp van een mensensmokkelaar met z’n vrouw en vier kinderen in ons land terecht. Ze wonen al die tijd in Kortrijk. Er kwam nog een kindje bij maar de vier oudsten lopen school in ‘t Fort in Kortrijk. De vlucht uit Afghanistan moest omdat de moeder Russische is en bedreigd wordt. De Taliban wil geen Russen meer in het land.

De leerkrachten en de directie van de school ‘t Fort zijn bezorgd. En ook de mensen van het volwassenenonderwijs Hitek in Kortrijk waar vader Khalil Nederlands leerde, zijn verontwaardigd. Iedereen hoopt dat er toch nog een menselijke oplossing mogelijk is.

(KV/BS)

Afghaans gezin uit Kortrijk dreigt uit het land te worden gezet

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier