Afbraak huisjes in Venningwijk Kortrijk versneld begonnen

Redactie KW

In de sociale wijk Venning in Kortrijk is versneld begonnen met de afbraak van tientallen leegstaande huisjes. Die moeten uiteindelijk plaats ruimen voor het tweede deel van een ecologisch woonproject. De sloop van de woningen gebeurt nu al als actiepunt van het negen puntenplan van de burgemeester voor meer veiligheid. De huisjes zouden dienst doen als kraakpanden. Maar volgens het straathoekwerk is dat probleem al sinds een jaar van de baan.

Met het verwijderen van asbest is de sloop gestart van 65 woningen op de Venning in Kortrijk. Er moeten net zoals even verderop ecologische woongelegenheden komen. De tweede fase liep eerder vertraging op, maar zou nu tegen eind 2014 klaar zijn.

De sloop is onderdeel van het negen puntenplan voor meer veiligheid. De krakers laten zich in met kleine criminaliteit en zorgen voor overlast, klinkt het. Maar volgens het straathoekwerk is de versnelde sloop een maat voor niks. De huisjes zouden al een jaar niet meer gekraakt worden. Sinds de start van het ecologisch woonproject is het ver te druk voor de krakers. Wat volgens de hulpverleners overigens spijtig is, want hier hadden ze contact met die mensen. Nu zwermen ze uit over de stad en de randgemeentes en valt de controle helemaal weg.

(JV/KB)

Afbraak huisjes in Venningwijk Kortrijk versneld begonnen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier