Afbraak Dadipark in Dadizele begonnen

Redactie KW

Na tien jaar is het zover: een afbraakfirma is begonnen aan de opruiming van het Dadipark in Dadizele. Behalve beschermde boomsoorten gaat alles tegen de vlakte. Bedoeling is dat het park in afwachting van nieuwe investeerders een open vlakte wordt, zodat vandalen en drugsdealers er wegblijven. Als de opruiming klaar is komt er voorlopig gras, en wordt het Dadipark weer een heel klein beetje park.

Er is weer activiteit in het Dadipark in Dadizele, maar de NV Dadipark houdt nieuwsgierigen liever op afstand. De poort gaat ook voor onze cameraploeg onherroepelijk dicht. Na tien jaar wordt het park eindelijk gesloopt, al willen de eigenaars dat niet gezegd hebben. Beschermde boomsoorten blijven staan, de rest moet weg. Achiel Vlaeminck: “Het zal een platte vlakte zijn. We hebben de goedkeuring op onze vergunning om het tot een halve meter onder de grond uit te graven. Wij willen daaruit alles verwijderen. Alles met asbest, daarna wordt de grond gezuiverd. Alles wordt eruit gehaald, maar dan ook alles.

Aantrekkelijker voor investeerders

Er waren het laatste jaar klachten over vandalen en drugsdealers. Een net park moet hen afschrikken, en bovendien zal het een pak aantrekkelijker zijn voor mogelijke investeerders. Maar van de voorwaarden wordt niet afgeweken. “Wij hebben ook een verplichting rond bedevaart. We zijn hier nog altijd een bedevaartsoord. Wij hebben aan de kerkfabriek beloofd dat er een huis ter beschikking gesteld zal worden om souvenirs te verkopen.”

Op dit ogenblik wordt gepraat met twee buitenlandse investeringsmaatschappijen, en één Belgische kandidaat.

Afbraak Dadipark in Dadizele begonnen

Bekijk hier de reportage

Afbraak Dadipark in Dadizele begonnen

Historiek Dadipark

(BS/JV)

Meer over dit onderwerp vanavond op WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier