Afbakening Stedelijk Gebied blijft aanslepen

Redactie KW

Bedrijvig Brugge, dat is een vereniging van bijna 100 Brugse ondernemingen, roept de Vlaamse regering op om niet langer te talmen met de afbakening van het grootstedelijk gebied in Brugge. Dit dossier van ruimtelijke ordening is volgens Bedrijvig Brugge van kapitaal belang voor de verdere ontwikkeling van heel wat bedrijven. Zolang de Brugse knoop van de afbakening niet wordt doorgehakt zitten de ondernemers voor tal van verbouwingen, uitbreidingen en herbestemmingen in de knoei.

Sinds de impasse rond de inplanting van het Brugse voetbalstadion sleept ook de inkleuring en de afbakening van het grootstedelijk gebied aan. Het is de Vlaamse regering die de knoop moet doorhakken. De vereniging Bedrijvig Brugge heeft ook Minister Hilde Crevits aangeschreven om het belang ervan te onderstrepen. Het uitblijven van de beslissing leidt tot leegstand en verdere achteruitgang van alle Brugse bedrijventerreinen.

Zolang de voorschriften in het grootstedelijke gebied niet zijn vastgelegd, kunnen er geen stedenbouwkundige beslissingen worden genomen. Op het bedrijventerrein Waggelwater zijn heel wat bedrijven zonevreemd, maar aanpassen is nu niet mogelijk. Burgemeester Patrick Moenaert begrijpt de noodkreet.

Of de Vlaamse regering nog voor de verkiezing van juni beslist, is onduidelijk. Dat het dossier wel is voorbereid, blijkt ook uit de ongerustheid van de POM. De provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen protesteert bij de Vlaamse regering tegen het voornemen om de headquarterzone aan de Chartreuseweg te schrappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier