Advocaten verdachten kasteelmoord kijken dossiers in

Redactie KW

De advocaten van de verdachten op de moord van Stijn Saelens kunnen vandaag en morgen het dossier inkijken. De schoonvader, de schoonbroer en ook de vermoedelijke tussenpersoon uit Aalter zitten sinds vorige donderdag in de cel. Ze zijn het hele weekend verhoord, maar ontkennen dat ze iets met de kasteelmoord te maken hebben. Ondertussen blijkt dat de put waarin de kasteelbewoner uit Wingene gevonden werd al twee weken voor de moord gegraven werd.

Vrijdag werd de neef van de man uit Aalter naar het bos in Maria-Aalter gebracht. Dankzij zijn aanwijzingen werd het lichaam van de vermiste kasteelbewoner van 34 vrijdag vlakbij de snelweg gevonden, twee weken nadat hij spoorloos verdween. Blijkbaar heeft de tipgever de put twee weken geleden al gegraven in opdracht van zijn oom. Die zit sinds vorige donderdag in de cel op verdenking van moord. De man is net als de schoonvader van het slachtoffer van Ruiselede afkomstig en ook een oude vriend en patiënt van de schoonvader die een dokterspraktijk heeft in Ruiselede.

Dossiers

De advocaten van de drie verdachten konden vandaag op de rechtbank van Brugge de dossiers inkijken. Niet alleen de schoonvader en de man uit Aalter maar ook de schoonbroer zitten in de cel op verdenking van moord. Ze werden het hele weekend ondervraagd maar blijven ontkennen. Morgen wordt beslist of ze verder worden aangehouden. De advocaten van de beklaagden kunnen ook morgenvoormiddag nog de dossiers van hun cliënten inkijken. De advocaten van de vrouw van Stijn Saelens en zijn ouders kunnen dat over een maand.

(N.D./A.D.)

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier