Advocaten daderes sluiten voorbedachtheid in moord op Ingelmunsternaar uit

Redactie KW

Op de startdag van het assisenproces van de moord op Kurt Lefevere uit Ingelmunster hebben de advocaten van de beschuldigde Sandy Deserranno de moordthesis herleid tot doodslag.

De eerste procesdag ving aan met het voorlezen van de akte van beschuldiging door openbaar aanklager Tom Janssens, substituut-procureur des konings in Kortrijk.

Ruzie

In de avond van 27 december 2010 doodde poetsvrouw Sandy Deserranno (39) met een messteek in zijn hart haar vriend, de klusjesman Kurt Lefevere (46) in hun woning in Ingelmunster. Dat gebeurde tijdens een ruzie over alweer geld. Het koppel kende voortdurend financiële problemen. “Het gaat om moord”, aldus de openbaar aanklager.

Een messteek

Nadia Lorenzetti uit Brugge en Anthony Mallego uit Aalst verdedigen de beklaagde. Zij zeggen dat de beschuldiging door het openbaar ministerie niet strookt met de feiten. Hun stelling is dat “Sandy Deserranno handelde uit woede en onmacht en haar zelfbeheersing verloor”. “Ze bracht slechts een messteek uit woede en frustratie toe. Spijtig genoeg gebeurde dat met dodelijke afloop.”

Geen voorbedachtheid

Beide advocaten halen in de akte van verdediging aan dat hun cliënt “niet de bedoeling had Kurt Lefevere te doden en er van voorbedachtheid geen sprake kan zijn.” Ze houden het bij de thesis van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Maandag wordt het proces voorgezet met de ondervraging van de eerste getuigen, speurders en politiemensen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier