Advocate verdachte steekpartij Torhout : “Open vraag is uitgeklaard”

Redactie KW

Vrijdag werd de groots opgezette reconstructie van de steekpartij in de Stationsbuurt van Torhout voortgezet. De politie wilde niks kwijt over het verloop, maar advocate Byttebier, de advocate van een van de verdachten, liet wel weten dat de “open vraag is uitgeklaard”. Dat doet vermoeden dat nu duidelijk is wie de dodelijke messteek toediende.

Vrijdag was de tweede dag van de reconstructie in de stationsbuurt van Torhout. Die moest meer duidelijkheid scheppen over de dodelijke steekpartij tijdens de nacht van 15 op 16 juli 2011.

Na afloop van de reconstructie, omstreeks 13.30 uur, weigerde substituut-procureur Fien Maddens de pers te woord te staan. “Ik ben nog altijd kwaad omwille van wat gisteren gebeurde”, verwees ze naar de twee journalisten van VTM en Het Laatste Nieuws die donderdag opgepakt werden omdat ze zich binnen de perimeter bevonden.

Open vraag

Toch bracht de reconstructie resultaat op. “Als ik iets zeg, schend ik mijn beroepsgeheim”, weigerde meester Byttebier, advocaat van verdachte Jacky Labaere, alle commentaar. “Het is wel zo dat de ‘open vraag’ uitgeklaard is.”

Dat doet vermoeden dat nu duidelijk is wie de dodelijke messteek toediende. Bij de wraakactie van de zelfverklaarde rapbende RAW13 stierf immers de 21-jarige Jeroen Balloey uit Ichtegem en raakten twee anderen levensgevaarlijk gewond. Die twee slachtoffers, Karim Mhedhebi uit Torhout en Christophe Decoene uit Menen, waren vrijdag aanwezig om hun versie van de feiten te reconstrueren.

Perimeter

Rond de Stationsstraat in Torhout werd donderdag en vrijdag een erg ruime zone afgezet waar niemand in- of uit kon. Het station konden reizigers enkel binnen via de achterkant. De politie bewaakte ook massaal de toegangswegen om pottenkijkers te vermijden.

(BELGA/TV/FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier