Advocaat van pedopater Eric Dejaeger vraagt getuige of herinnering geen droom was

Redactie KW

Het proces tegen de voormalige katholieke priester Eric Dejaeger, die wordt beschuldigd van 68 gevallen van kindermisbruik, is in Canada zijn tweede week ingegaan. De advocaat van Dejaeger trok een van de getuigenissen in twijfel.

Een 44-jarige getuige beweert nu dat ‘Father Eric’ hem snoep, munten en slaappillen gaf toen hij 10 jaar oud was.

Vorige week pleitte de in België geboren Dejaeger schuldig aan acht van de 76 aanklachten tegen hem. Parketmagistraat Doug Curliss gaf aan dat hij nog 25 andere getuigen wil oproepen in de zaak over tientallen seksuele misdrijven, hoofdzakelijk tegen Inuitkinderen, die tussen 1978 en 1982 zouden hebben plaatsgevonden in het kleine arctische dorpje Igloolik.

Eerder kreeg de rechtbank al vergelijkbare getuigenissen te horen over molestaties, zedendelicten, vaak voorkomende verkrachtingen, bestialiteiten en opsluiting in het missiehuis waar Dejaeger vaak alleen was met kinderen.

Spelletjes spelen in de kleine kerk

De kleine kerk met twee verdiepingen was een plaats waar de kinderen voor misvieringen en biecht kwamen met hun ouders, maar ze kwamen er ook om spelletjes te spelen, te lezen, eten en slapen.

Dejaegers advocaat Malcolm Kempt stelde de vage herinneringen van de getuigen maandag in vraag. Hij vroeg een getuige of het mogelijk was of het allemaal ‘een droom’ was.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier