Advocaat van Franse verdachte autodiefstallen: “Cliënt toevallig betrokken geraakt”

Redactie KW

Eén van de verdachten die werd aangehouden in het onderzoek naar de ramkraken en homejackings is per toeval betrokken geraakt in de zaak. Dat zegt zijn advocaat op het radionieuws vanochtend. “De man knapte klusjes op in de loods en heeft niets te maken met de autodiefstallen of ramkraken,” aldus meester Muyle.

De verdediger van de 19-jarige Fransman uit Roubaix verklaarde woensdagochtend in het radionieuws dat de man zijdelings werd aangezocht om een centje bij te verdienen door wat ‘oud ijzer’ op te halen en bij te klussen. De man is vader van een 3 maanden oude baby, woont samen met de moeder en is werkzoekende. “Vanuit die omstandigheden was hij bereid om wat bij te springen en ‘oud ijzer’ op te halen,” verklaarde zijn verdediger.

“Met de homejackings of met de autodiefstallen heeft de man niets te maken”, aldus de verdediger.

Dinsdag raakte bekend dat het gerecht 2 Fransen heeft aangehouden die verdacht worden van bendevorming en heling. Ze werden aangetroffen in een loods in Dadizele, waar zeker 8 gestolen auto’s stonden gestald. Er werden bij huiszoekingen ook wapens gevonden.

(Foto JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond op WTV vanaf 18u00.

Advocaat van Franse verdachte autodiefstallen:

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier