Advocaat uit Oostkamp dient klacht in tegen aidsuitspraak aartsbisschop

Redactie KW

De Oostkampse advocaat Jean-Marie de Meester heeft bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) opnieuw klacht ingediend tegen aartsbisschop André-Joseph Léonard. Ditmaal verwijst de klacht naar de uitspraken van de aartsbisschop over aids in de vertaling van zijn nieuw boek.

Een eerdere klacht van de Meester naar aanleiding van de vergelijking van homoseksualiteit en anorexia werd zonder gevolg geklasseerd. “Léonard viseert ons”, besluit de advocaat.

Holebi’s

“De vrije meningsuiting is een belangrijke waarde in onze maatschappij maar anderzijds dienst vastgesteld dat de uitspraken bij herhaling worden gedaan”, zegt Jean-Marie de Meester. “Het begrip ‘aanzetten tot haat’ moet volgens mij ook ruim worden geïnterpreteerd. De herhaalde uitspraken van de aartsbisschop ten aan zien van holebi’s kunnen mensen aanzetten zich af te zetten tegen zijn eigen seksualiteit. In dat kader verwijs ik naar het hoger aantal zelfdodingen bij holebijongeren ten aanzien van heterojongeren.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier