Advocaat opgepakte Tony Coorevits zegt dat zijn cliënt geen valsmunter is en tekent beroep aan

Redactie KW

Volgens zijn advocaat en gemeentegenoot mr. Luc Gheysens kan de Wevelgemse vlashandelaar en ex-voorzitter van het vroegere KSK Wevelgem City Tony Coorevits niet worden afgeschilderd als een gewiekste valsmunter.

Tony Coorevits zit sinds ruim twee weken opgesloten in gevangenis van Lantin in een zaak van ‘valsmunterij’. Wegens bendevorming en zijn pogingen om een gesofistikeerde drukpers te verkopen. Zo luidt het officieel.

De machine wou de bende met onder anderen ex-trainer Gilbert Bodart van de Wevelgemse voetbalclub en Johan Leyn, eigenaar van het drukpers, uit Izegem omvormen om vals geld te drukken. „Zogezegd om valse euro’s aan te maken,” zegt mr. Gheysens. „Johan Leyn wil een attest afleveren dat moet bewijzen dat het om een gewone drukpers gaat en ze niet dient om biljetten van 50 euro na te maken.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (edities De Weekbode De Leie en De Weekbode Izegem) van 5 september 2008.

Mr. Gheysens tekende beroep aan tegen de aanhouding van zijn cliënt. Het wordt dinsdag 9 september door het hof van beroep in Luik behandeld.(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier