‘Adem’ is grote winnaar van het filmfestival van Montréal

Redactie KW

Op het 34ste Wereldfilmfestival van Montréal is Adem, het langspeelfilmdebuut van Hans Van Nuffel, de grote overwinnaar van de Internationale Competitie geworden. De film, die deels opgenomen is in Oostende, won er twee prijzen: de hoofdprijs van het Festival, de Grand Prix des Amériques én de Prijs van de Oecumenische Jury. ‘Adem’ opende vorige week nog het filmfestival van Oostende dat nog loopt tot zaterdag.

Adem loopt vanaf woensdag 8 september bij ons in de bioscopen. In de belangrijkste rollen zien we o.a. Stef Aerts, Wouter Hendrickx, Anemone Valcke, Marie Vinck, Rik Verheye en Ina Geerts. Het scenario is van de hand van Jean-Claude Van Rijckeghem
en Hans Van Nuffel. Voor de muziek zorgde Dorléac, het nieuwe muzikale project rond Erik de Jong (Spinvis) en Geike Arnaert (ex Hooverphonic).

Mucovisidose
De film vertelt het verhaal van Tom en Lucas, twee broers die lijden aan mucoviscidose, een ziekte die hun longen langzaam sloopt. Tom worstelt met zijn korte levensverwachting en in het ziekenhuis ontmoet hij Xavier, een kerel die dezelfde ziekte heeft maar zich gedraagt als een rasatleet.

(SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier