Adellijke broedertwist Bossuit: Dwangsom van 1,7 miljoen euro moet niet betaald worden

Redactie KW

Yvonnick de Talhouet (65), die samen met zijn zoon Tanguy in de kasteelschuur van Bossuit woont, geen dwangsom van 1,7 miljoen euro betalen. Dat heeft een beslagrechter geoordeeld. Op 15 april waren de twee door het Gentse Hof van Beroep veroordeeld voor belaging en het pesten van van de huidige kasteelbewoner Lieven Cosyns.

Lieven Cosyns is een vertrouweling van de oudere broer van Yvonnick, Charles de Talhouet (71). De twee broers vechten al jaren een broedertwist uit, met als inzet het bekende kasteel van Bossuit. Dat zorgde ervoor dat Yvonnick en zoon Tanguy niet meer in de buurt van hun eigen familiekasteel mochten komen.

Per overtreding dreigde een dwangsom van 5000 euro. Kasteelbewoner Cosyns had meer dan 260 overtreden vastgesteld, ondermeer op film. Daarmee stond de dwangsom op ruim 1,7 miljoen euro. Maar een beslagrechter heeft nu beslist dat Yvonnick en Tanguy die som niet moeten betalen, als ze zich aan enkele voorwaarden houden. Kasteelbewoner Cosyns gaat wellicht in beroep tegen die uitspraak.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier