Adelahuis wordt stadhuis

Redactie KW

Verrassende wending in het dossier van het Adelahuis in Mesen : het zal niet worden ingericht als cultuurhuis, maar het wordt vanaf medio 2010 het nieuwe stadhuis van Mesen.

Het huidige stadhuis, waar nu al het Geschiedkundig Museum in is gehuisvest, zal vanaf 2011 dan gaan functioneren als cultuurhuis en o.m. de toeristische dienst en de bibliotheek huisvesten.

Een en ander is het gevolg van de audit die door de WVI werd uitgevoerd nadat de stad het befaamde pand vorig jaar aankocht. „Uit die studie, die overigens volledig gesubsidieerd werd, blijkt dat de binneninrichting van het Adelahuis en de structuur van dit gebouw zich veel beter lenen tot kantoorruimte. We zullen er zonder veel extra kosten eigentijdse landschapsbureaus kunnen in inrichten. Op de bovenste verdieping, waar de binnenbekleding nog authentiek is, komt er dan een mooie ontvangstruimte”, stelt burgemeester Sandy Evrard (MLM), die de plannen verder zal toelichten op de gemeenteraadszitting van deze avond. Door deze nieuwe wending zal de herinrichting van het Adelahuis ook goedkoper uitvallen dan aanvankelijk voorzien. (JRE)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier