Adelahuis wordt stadhuis op 1 juni

Redactie KW

Na een wat moeizame start, vlotten de verbouwingswerken aan het Adelahuis momenteel goed. Burgemeester Sandy Evrard maakt zich dan ook sterk dat de stadsdiensten op 1 juni naar hun nieuwe stadhuis zullen kunnen verhuizen.

“Aanvankelijk was 1 januari vooropgesteld, maar daar hebben we nooit een must van gemaakt aangezien we toch niet per se weg moeten uit het huidige stadhuis”, aldus de burgemeester. “Bovendien biedt verhuizen in de zomerperiode een aantal voordelen”.

Ondertussen kwam de stad ook tot een akkoord met de ontwerper van de herinrichtingswerken, architect Jef Pierco uit Ieper. Die was aanvankelijk beloofd dat hij ook de ontwerper zou zijn van de herinrichting van het huidige stadhuis tot cultuurhuis. Maar doordat dit pand ondertussen beschermd is en Pierco hierdoor niet meer in aanmerking kan komen wegens onvoldoende ervaring op dit vlak, lijdt hij nu financieel verlies. Het zal echter niet tot een gerechtelijke procedure komen, de relatie tussen Pierco en de stad blijft uitstekend. Op maandag 28 februari zal de gemeenteraad zich uitspreken over een dading, voor een minimaal bedrag. (JRE)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier