ACW start procedure voor erkenning als bedrijf in herstructurering

Redactie KW

Het ACW, de koepel van christelijke werknemersorganisaties, heeft de procedure opgestart voor erkenning als bedrijf in herstructurering. Het stelt brugpensioen op 58 jaar voor, waarmee 36 van de 274 werknemers de koepelorganisatie zouden kunnen verlaten. De komende weken wordt met de vakbonden overlegd.

De procedure voor erkenning als bedrijf in herstructurering kan worden opgestart als er sprake is van een personeelsvermindering van 10 procent, legt Roeselarenaar Patrick Develtere, algemeen voorzitter van ACW, uit. Volgens Develtere zijn de problemen nog een gevolg van de vereffening van de voormalige ACW-holding Arco. Die was een belangrijke aandeelhouder van Dexia en leed omvangrijke waardeverliezen bij de opsplitsing van de groep.

De voorbije jaren werd al een besparingsplan opgestart en verschillende vertrekkende werknemers werden niet vervangen. “Maar dat is onvoldoende om de zware financiële klap te boven te komen. En daarom moeten er bijkomende inspanningen gedaan worden. Het vertrek van een groep oudere werknemers is er één van” , luidt het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier