ACV wil maandag weer rond de tafel met de Beaulieu directie

Redactie KW

De sfeer bij textielgroep Beaulieu in Wielsbeke en Ninove wordt steeds grimmiger. Vanmorgen kwamen gerechtsdeurwaarders een gerechtelijk bevelschrift betekenen, waardoor de stakerspiketten werkwillige werknemers moeten doorlaten. Ondertussen wil het ACV maandag terug rond de tafel zitten, maar enkel in een gemeenschappelijk vakbondsfront.

Blijven de stakende werknemers de vestigingen blokkeren, krijgen ze een dwangsom van duizend euro per dag, per inbreuk. Werkwilligen werden vanmorgen uitgejouwd.

Bij het ACV wil men ondertussen maandag weer onderhandelen, maar enkel als ook het ABVV mee aan de tafel schuift. Het ABVV eist wel schriftelijke garanties vooraleer ze wil onderhandelen.

De discussie draait om de ontslagvergoeding. “Sowieso krijgt een werknemer 150 euro bruto per dienstjaar. Beaulieu doet daar nog 150 euro extra bij”, legt Kurt Van Camp van Beaulieu uit. “De vakbonden eisen echter 900 euro extra bovenop die wettelijke vergoeding. Dat is niet realistisch.”

“Men mag ook niet vergeten iedere werknemer nog recht heeft op een opleidingspremie van 750 euro en ook voor een mutatiepremie van 1000 euro, wanneer ze binnen het bedrijf van functie veranderen, komen zij in aanmerking”, besluit Kurt Van Camp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier