ACV vraagt initiatief na agressie op bussen

Redactie KW

Vakbond ACV vraagt aan de directie van De Lijn om een initiatief te nemen tegen de toename van agressie op de avondlijnen in de regio Brugge. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag deden zich drie incidenten voor. Nog deze week is overleg gepland.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gingen een twintigtal jongeren op de vuist op een Belbus. De chauffeur zelf kon zich uit het tumult houden en de politie verwittigen. Dezelfde avond was er ook een geval van verbale agressie tegen een chauffeur. Bij een derde voorval moesten twee jongens uit een bus worden gezet omdat ze een meisje lastig vielen. De drie incidenten gebeurden op lijnen die door een externe firma’s worden verzorgd. Maar dat maakt voor ACV geen verschil.

“We vragen de aan de directie van De Lijn enkele initiatieven om de

veiligheid structureel te verhogen”, zegt vakbondssecretaris Jürgen

Braeckevelt. “De Lijn heeft onmiddellijk gereageerd door daags nadien extra controleurs uit te sturen. Maar dit zou op regelmatige basis moeten gebeuren. We vragen ook om de belbussen die ‘s avonds rijden van radiocommunicatie te voorzien en eventueel camerabewaking.”

De vakbond doet ook een oproep naar de reizigers voor meer respect. Dit zowel ten aanzien van de chauffeurs maar ook voor de reizigers onderling. Door tussenkomst van de vakbond is volgens Braeckevelt een spontane staking bij de onderaannemers van De lijn vermeden. De Lijn wacht het overleg later deze week af. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier