ACV voert actie tegen CM in Nieuwpoort

Redactie KW

“Wij willen niet dat de horecawerknemers behandeld worden als tweederangswerknemers”, zo stelt Rik Lips, al 28 jaar ACV-vakbondsafgevaadigde in het hersteloord Ter Duinen in Nieuwpoort. Zijn reactie komt er omdat binnen de CM-hersteloorden de horeca-werknemers in een nieuw paritair comité worden ingeschakeld.

ACV Voeding en Diensten hekelt het gedrag van de werkgever die aanstuurt op een discriminatie tussen verzorgend en niet-verzorgend personeel. Dat houdt ondermeer in dat er geen arbeidsduurverminderingsdagen zijn voor de horecawerknemers. “Bij de laatste onderhandelingsronde vond de werkgever het zelfs nodig om ons de ene reeds bestaande dag arbeidsduurvermindering voor 45 plussers te ontnemen. Dergelijke vorm van discriminatie is onverantwoord en de Christelijke Mutualiteit onwaardig.” zegt Rik Lips.

Om hun eisen onder aandacht te brengen organiseerde ACV dinsdagmiddag 10 september een symbolische actie. Een voetbalwedstrijd waarbij de horeca-werknemers gedoemd zijn om het onderspit te moeten delven.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier