ACV stopt acties Beaulieu voor overleg, ABVV wil eerst garanties

Redactie KW

De christelijke vakbond ACV Textura wil volgende dinsdag rond de tafel gaan zitten met de directie van de textielgroep Beaulieu International Group. Dat zegt de woordvoerder van het bedrijf Kurt Van Camp. De socialistische vakbond ABVV wil eerst bepaalde garanties op papier vooraleer de acties stop te zetten.

“Dinsdag keurden de bedienden het ontwerpakkoord voor een sociaal plan goed en we hopen dat nu de arbeiders zullen volgen”, aldus de woordvoerder van Beaulieu. “Daarom stuurden we vandaag een uitnodiging naar de vakbonden met de vraag om op dinsdag 4 november samen te zitten.”

Het ACV liet weten op die uitnodiging in te gaan. “Na overleg met onze mensen lijkt het ons beter om te gaan onderhandelen”, reageert Luc Stevens van ACV. “Al onze acties worden dan ook stopgezet.”

Het ABVV gaat niet in op de uitnodiging. “We hebben respect voor de mening van onze collega’s, maar wij gaan alleen aan de onderhandelingstafel als de directie garanties op papier zet over de bespreekbaarheid van het vervroegd brugpensioen op 52 jaar”, aldus Tyno Parmentier van ABVV Textiel.

Bij Beaulieu staan 400 banen op de tocht na herstructureringen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier