Actievoerders vragen sluiting Brugse dolfinarium

© Voor Nancy Boerjan
Redactie KW

Veertig activisten van het Comité voor een België zonder Dolfinarium hebben zaterdagnamiddag actiegevoerd aan het Brugse dolfinarium van het Boudewijn Sea Park. Ze vragen op korte termijn de sluiting van het dolfinarium, omdat de dieren enorm lijden en de shows ook geen meerwaarde kunnen geven aan de bezoeker. Ze wijzen erop dat de jongste dertig jaar heel wat dolfijnen ernstig ziek zijn geworden of gestorven zijn.

Twee uur lang hebben de leden van het Comité voor een België zonder Dolfinarium post gevat aan de ingang van het Brugse pretpark. De vorige actie aan het Brugse dolfinarium dateerde van 2003. Ze willen blijven actievoeren tot de deuren van het dolfinarium gesloten worden. Ze zijn van mening dat de dieren ongelukkig zijn en een verstoord gedrag vertonen.

De directie van het Brugse dolfinarium spreekt dit tegen. “Onze oudste dolfijn is 46 jaar. Het is zelfs bewezen dat ze langer leven in gevangenschap. Het aantal geboorten ligt ook hoog. Ons dolfinarium werd in november vorig jaar nog grondig gecontroleerd door de mensen van EAAM (European Association for Aquatic Mammals, red.) en daar kwamen wij heel goed uit. Hun richtlijnen zijn nog strenger dan de Belgische wet. Binnen de Europese Unie mogen dolfijnen in gevangenschap trouwens ook niet vrijgelaten worden”, onderstrepen Bernard Logghe en Geertrui Quaghebeur van het Boudewijn Sea Park.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier