“Actieve recreatie in Westhoek moet in goede banen worden geleid” (schepen Frans Lignel)

Redactie KW

“Door het groeiend aantal recreanten in de zuidelijke Westhoek, groeit het spanningsveld tussen de verschillende groepen recreanten en dat zorgt voor problemen.” Dat zegt de Ieperse schepen Frans Lignel, als antwoord op een vraag naar meer aandacht voor paarden en menners.

Recent werd door de uitbater van Dikkebusvijver de wijkagent opgetrommeld om een menner, die een ritje rond de vijver wenste te maken, weg te jagen. Waar de wijkagent ook in slaagde. Gezien de onduidelijke signalisatie koos de menner het hazenpad.

“Dat soort problemen kan niet per gemeente worden opgelost, maar het vraagt een gezamenlijke aanpak,” zegt Frans Lignel. “Op het niveau van het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels wordt hierover overleg gepleegd tussen de betrokken gemeentebesturen, het provinciebestuur en het Agentschap Natuur en Bos. Ook de landbouwsector wordt hierbij betrokken. Want het aantal wandelaars, fietsers, mountainbikers, quads, ruiters en menners stijgt en ze willen allen dezelfde smalle wegen gebruiken.”

“We zoeken naar een evenwichtige oplossing op het niveau van het Regionaal Landschap. In het najaar zullen de verschillende betrokken instanties rond deze problematiek samen zitten om oplossingen uit te werken,” aldus Frans Lignel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier