Acties bij Broeders van Liefde: voorakkoord in sector

Redactie KW

De werkgevers en de vakbonden hebben vrijdagavond met Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) een voorakkoord bereikt voor het oplossen van het personeelstekort in de gehandicaptenzorg. Dat meldt de christelijke bediendenvakbond LBC. Ondermeer bij de Broeders van Liefde was eerder al gestaakt tegen een nijpend personeelstekort.

De gehandicaptenzorg heeft de voorbije weken gestaakt uit protest tegen het chronische personeelstekort in de sector. De bonden staakten onder meer in de instellingen van de Broeders van Liefde in Gent, Gentbrugge, Roeselare, Lummen en Sint-Lambrechts-Woluwe. Het zijn instellingen die vallen onder gehandicaptenzorg en waar zowat duizend personeelsleden werken. De bonden schatten de onderbezetting in de gehandicaptenzorg op twintig procent.

De sociale partners bereikten vrijdagavond een voorakkoord met Vandeurzen, zegt de LBC. Leo De Bock, de woordvoerder van minister Jo Vandeurzen, bevestigt zaterdagavond aan Belga dat er een voorakkoord werd bereikt. Over de inhoud werd niets vrijgegeven.

acties worden infomomenten

Voor morgen waren er stakingsposten gepland aan de instellingen. Die worden volgens de LBC nu gebruikt om het personeel te informeren en te verwijzen naar de personeelsvergadering. De informatie en consultatie van het personeel gebeurt tijdens een personeelsvergadering in het ACV-gebouw in Gent.

De geplande manifestatie gepland vanaf 13.30 uur op de Kouter in Gent gaat volgens de LBC zoals gepland door.

(belga)

Meer in de nieuwsflash op Focus-WTV vanaf 18u30, klokvast op het half uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier