Acties aan tien Carrefour-vestigingen, ook in Koksijde

Redactie KW

De vakbonden van Carrefour voeren maandag opnieuw actie aan zeven hypermarkten (Koksijde, Hasselt, Kraainem, Bierges, Wépion, Marche en Jambes) en drie GB-winkels in Wallonië (Eghezée, Bouge en Belgrade). Dat bevestigt de directie van Carrefour Belgium aan Belga.

Met de blokkades protesteren de bonden tegen het feit dat de directie de werknemers van een nieuwe hypermarkt B-Park in Brugge onder een ander paritair comité (202.01) heeft ondergebracht, met slechtere arbeidsvoorwaarden. Ze vrezen voor een precedent in de sector.

Lars Vervoort, de woordvoerder van Carrefour Belgium, betreurt de nieuwe acties van maandagochtend. Volgens een peiling van de directie wilde 75 tot 100 pct van de personeelsleden in de vestigingen maandagochtend aan het werk. Hij wijst er verder op dat 90 pct van de actievoerders externen zijn, van andere bedrijven en andere sectoren.

Carrefour wil de winkels om 8.30 uur of 9 uur voor de klanten openen en heeft voor de tien winkels de nodige rechterlijke bevelen verkregen om, indien nodig, de winkels te doen openen, luidt het. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier