Actieplan straatbeeld moet probleem zwerfvuil in Roeselare verminderen

Redactie KW

De veertiende zwerfvuilophaalactie van de stad Roeselare was een groot succes. Verspreid over de stad trokken 14 ploegen op pad om zwerfvuil op te ruimen. Dat is meer dan nog nodig. Zaterdag alleen werd op een dag 2,7 ton afval opgehaald.

Het belang van dergelijke acties is groot stipt milieuambtenaar Martine Lakiere aan. “Dat we vorig jaar meer dan 5 ton afval ophaalden, toont aan dat het wel degelijk nodig is om te blijven volharden en werken aan een propere stad.”

Zaterdag werd 2,7 ton afval opgehaald. Vrijdag 30 maart nog was er een voorjaarschoonmaak op de bedrijventerreinen. “Verder hadden we dit jaar ook de opkuisactie van de grachten. Daarbij haalden we 126 zakken PMD op en 145 zakken restafval. Dat is telkens meer dan de twee voorgaande jaren. Onthutsende cijfers”, aldus de milieuambtenaar.

Om het afvalprobleem blijvend aan te pakken werd een actieplan straatbeeld opgesteld. Dat focust op drie punten. “Ten eerste geven we prioriteit aan het beteugelen van te sluikstorters op straffe van een boete. Ten tweede roepen we de mensen op het eigen voetpad proper te houden. Tot slot willen we betere afspraken maken voor wie de verantwoordelijkheid draagt bij zwerfvuil.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier