Actiegroep tegen verbreding Schipdonkkanaal maakt indruk in commissie

Redactie KW

Actiegroep ‘t Groot Gedelf, die zich verzet tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal, heeft gisteren indruk gemaakt in de Vlaamse commissie voor openbare werken en mobiliteit. De actievoerders maakten brandhout van de vorige studies, en stelden een tegenstudie voor. Daarin staat dat er nu al problemen zijn met de waterhuishouding en verzilting in de polders, zonder nieuwe kanalen, in Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Ze hebben er maanden werk ingestoken, de actievoeders van ‘t Groot Gedelf, en ze verzamelden ook 15.000 handtekeningen om te kunnen gehoord worden in de commissie van het Vlaams Parlement. En ze maakten indruk op de parlementsleden. ‘t Groot Gedelf maakte meteen ook brandhout van studies die eerder werden voorgesteld aan de commissieleden, en die gebeurden op vraag van bevoegd minister, Hilde Crevits.

Boerenbond

Al kwam er ook kritiek op de studieresultaten die de actiegroep presenteerde, vooral uit CD&V-hoek. Intussen onderschrijft ook de Boerenbond het standpunt van ‘t Groot Gedelf. Ook zij zijn tegen een verbreed Schipdonkkanaal, omdat die verzilting vooral voor de landbouwers in de polders een probleem vormt. De hoorzitting van ‘t Groot Gedelf was de laatste in de rij, voorlopig toch. Nu volgt een politiek debat in het volledige Vlaamse Parlement, op 31 mei.

(N.D./M.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Actiegroep tegen verbreding Schipdonkkanaal maakt indruk in commissie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier