Actiegroep ‘t Is Spel op de Markt nog 1.000 handtekeningen verwijderd van referendum

Redactie KW

De actiegroep ‘t Is Spel op de Markt heeft al 2.000 van de benodigde 3.000 handtekeningen voor een referendum over een verkeersvrije Markt binnengehaald. „Nu gaan we voor die laatste 1.000″, aldus Yannick Demey.

Na één maand campagne voeren zien Yannick Demey en de zijnen de 3.000 handtekeningen dichterbij komen. „Ik ben zelf ook enorm verrast door het resultaat”, aldus Yannick. „Ik had gehoopt op 1.500 handtekeningen, maar dit overtreft mijn stoutste verwachtingen. De komende weken stellen we alles in het werk om ons doel te bereiken. Onze medewerkers blijven van deur tot deur gaan en zullen geen enkele Tieltse straat links laten liggen. Ook de deelgemeenten zullen we nog bezoeken.”

En wat als de 3.000 handtekeningen daadwerkelijk verzameld worden ? „Dan is het stadsbestuur wettelijk verplicht om een referendum te organiseren en een maand vóór de raadpleging een objectieve brochure uit te geven die de situatie haarfijn uitlegt. Indien we onze handtekeningen in juni zouden indienen, kan het punt op de gemeenteraad van juli geagendeerd worden. Dan zou een referendum al in september mogelijk zijn. Dit tussentijdse resultaat is hoe dan ook een stimulans om er voluit tegenaan te gaan.” (PVH)

De lijst tekenen kan onder andere in ‘t Alternatief, Carlito, Sir Oliver, Textielhuis of bij een vrijwilliger die bij je aanbelt.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier