Actiecomité wil dat gemeente verloederd Dadipark koopt

Redactie KW

De gemeente Moorslede moet het Dadipark kopen. Dat zegt Ward Vergote, de man achter het actiecomité ‘Red het Dadipark’, in een open brief aan het gemeentebestuur. Volgens Vergote, die ook als gemeenteraadslid in de oppositie zetelt, sleept de zoektocht naar een private investeerder voor het teloor gegane familiepark 7 jaar aan. Maar volgens het gemeentebestuur van Moorslede zitten de onderhandelingen in een allerlaatste fase.

Meer dan zeven jaar nadat het Dadipark zijn deuren sloot ligt het domein er nog altijd verloederd en troosteloos bij. Een gevolg van ongewenst bezoek, vandalisme en een gebrek aan onderhoud. Een platenfirma uit Gent kwam hier onlangs nog een videoclip draaien, maar de inwoners van Dadizele zien het verval met lede ogen aan.

Niet haalbaar

Ward Vergote, oppositieraadslid én de man achter de actiegroep ‘red het Dadipark’ is het getreuzel beu. Hij wil dat de gemeente de gronden opkoopt en zelf eigenaar wordt van het domein. De gronden van het Dadipark zijn nu in handen van een paar private eigenaars, onder wie Floralux en het bisdom. Maar die kopen, ziet de gemeente Moorslede financieel niet haalbaar. Dat is geen optie, zegt schepen voor toerisme Rik Bekaert. Hij blijft geloven in projectontwikkelaar Building & Engineering uit Deerlijk, die op zoek is naar een investeerder.

(LD/BS)

Meer hierover vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier