Actiecomité tegen windmolens houdt zelf infovergadering

Redactie KW

Vorige week donderdag vond in Kortemark een infoavond van Electrawinds plaats naar aanleiding van de mogelijke komst van drie windmolens nabij de kleiputten van steenbakkerij Wienerberger (het vroegere Desimpel). Daarop waren alle inwoners van Kortemark via een brief uitgenodigd en nog diezelfde avond rees er zoveel protest omtrent de plannen dat er toen al meteen een actiecomité werd opgericht.

Dat houdt nu zelf ook een infoavond, omdat de initiatiefnemers vinden dat de stroomproducent het allemaal rooskleuriger heeft voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Daarop zijn niet alleen alle inwoners van Kortemark welkom, maar ook die van Sint-Jozef De Geyte. “Ook zij zitten straks op een boogscheut van drie windmolens van elk 150 meter hoogte en verdienen bijgevolg ook een woordje uitleg”, klinkt de redenering bij het actiecomité.

De infoavond, waar de aanwezigen ook de kans zullen hebben om een bezwaarschrift in te dienen, vindt plaats op donderdag 3 december om 20 uur in Salons Ten Boogaerde in Kortemark. Wie meer info wil, kan ook mailen naar windmolenskortemark@yahoo.com. (FJA)

Meer over de windmolenproblematiek in Kortemark in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 27 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier